Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Zsidó Kulturális Fesztivál 2019: A barokktól a romantikáig - Karasszon Eszter, Karasszon Dénes


Wesselényi17 (Volt Eröművház)

2019. szeptember 2. 19:00

Az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon először rendezünk komolyzenei szalont, amely a szokásos kamarakoncertnél sokkal közvetlenebb, amely lehetőséget biztosít a klasszikus zenével és a zenészekkel való kötetlen találkozásra. A zene mellett kulisszatitkokat is megtudhatunk, hiszen érdekes történetek hangzanak el a játszott darabokról, szerzőkről és a megszólaltatott hangszerekről.

Az est házigazdája Karasszon Eszter gordonkaművész, a repertoár pedig a barokktól a romantikáig nyúlik. A művésznő vendége szeptember 2-án, a szintén csellóművész bátyja, Karasszon Dénes lesz, akivel Barriére, Viotti, Gliére és Offenbach csellóduóit játsszák.

Egy ilyen intimebb közegben a zene egészen másképp hat, mint egy koncertteremben: nincs feszengés, közvetlen a légkör, az élmény pedig egészen mélyre hat. A művész nem csak játszik, de mesél is. Márpedig Karasszon Eszter csellóművésznek van mit mesélnie, hiszen az utóbbi években egyre nagyobb sikereket arat itthon és Európa-szerte egyaránt. Föllép szólistaként és különböző zenekarokban is, emellett saját rendezvénysorozata keretében a szalonkoncertek házigazdája, aki beavat a darabok történetébe és kulisszatitkaiba.

A beszélgetős kamaraestekkel az egykor nagy népszerűségnek örvendő szalonkultúrát szeretnénk feleleveníteni, nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal

Karasszon Eszter csellóművész, a szalonkoncert házigazdája
A zene születésétől fogva jelen van az életében, zenész családban nőtt fel, négy és fél évesen kapta első hangszerét. Nyolcévesen a legfiatalabb versenyzőként nyert díjat első országos csellóversenyén, azóta számos hazai és nemzetközi versenyen ért el eredményt, legutóbb 2015-ben a Nemzetközi „Popper Dávid” Csellóversenyen győzedelmeskedett. 2016-ban kitüntetéssel, Onczay Csaba osztályában diplomázott a Zeneakadémián. Fiatal kora ellenére Európa számos országában – többek között Hollandiában, Ausztriában, Németországban, Olaszországban és Svájcban – adott már koncertet, de fellépett Kínában, Izraelben és az Egyesült Államokban is.
Eszter a szóló mellett értékes kamarazenei sikereket is magáénak tudhat, kamarapartnereivel 2013-ban a Dohnányi Ernő Kamarazene Versenyen győzött. Húszéves kora óta játszik az ország egyik vezető zenekarában, a Concerto Budapestben.Az együttes tagjaként Karasszon Eszter a repertoár és a hangszerismeret szempontjából is értékes rutint tudhat magáénak, és kivételes művészekkel, karmesterekkel dolgozhat együtt nap mint nap. Egyre nagyobb hangsúllyal szerepelnek repertoárján 20. századi és kortárs magyar szerzők – Kodály, Bartók, Dohnányi, Vajda, Gárdonyi – művei. Olyan kortárszenei fesztiválokon játszik rendszeresen, mint a Hallgatás Napja vagy a pannonhalmi Arcus Temporum Fesztivál. 2016-ban felvételt nyert a Zeneakadémia Doktori Iskolájába, jelenleg a doktori disszertációján dolgozik, melynek témája Dmitrij Sosztakovics két csellóversenye.

Karasszon Dénes csellóművész
Debrecenben született muzsikus családban, édesanyja zeneiskolai oboatanár volt, édesapja orgonaművész, a húga Karasszon Eszter. 1997-ben nyert felvételt a szombathelyi Művészeti Szakközépiskolába Pálkövi Antal osztályába. A szegedi kamarazenei versenyen partnereivel kiemelt nívódíjat kaptak. 1999-ben harmadik lett a kecskeméti Starker János gordonkaversenyen. 2001-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, tanára Kertész Ottó volt. Kamarazene tanára volt Devich Sándor, Devich János, Hargitai Géza. Diplomáját 2006-ban szerezte meg, majd felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájába, tanulmányait 2014 októberében fejezte be.
2006. január 1-től tagja a Magyar Állami Operaház csellószólamának és így a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának is. 2010 óta szólistaként és kamarazenészként rendszeres közreműködője a Németh Pál vezette Savaria Barokk Együttesnek, de más régi zene együtteseknek is. 2011-ben, 2013-ban és 2015-ben elnyerte a Fischer Annie-ösztöndíjat.